PMDD behandelen

Gangbare behandeling voor PMDD zijn SSRI’s. Dit zijn antidepressiva die de GABA receptoren moduleren.

Een andere behandeling zou hormonale anticonceptie zijn, die ervoor zorgt dat de ovulatie en productie van progesteron wordt platgelegd.

SSRI’s kunnen gepaard gaan met bijwerkingen zoals osteoporose. Progestageen-gebaseerde oplossingen kunnen gepaard zijn met stemmingswisselingen.

Om nog maar niet te spreken over de uitputting van voedingsstoffen bij het gebruik van deze middelen.

Een meer natuurlijke manier om PMDD te bestrijden, is middels magnesium. Magnesium ondersteunt een gezonde GABA response. Het helpt ook progesteron-response op het centrale zenuwstelsel te normaliseren.

De beste vorm van magnesium hiervoor is magnesium glycinaat.

Vitamine B6 is een ander behulpzaam supplement. Dit staat beter bekend als pyridoxine. B6 verhoogt GABA en verlaagt prolactine.

Als prolactine hoog is, kan dit ook zorgen voor nervositeit en depressieve gevoelens. Het kan daarnaast zorgen voor onregelmatige cyclus, opvliegers, zweetaanvallen, melkafgifte uit het borstweefsel, en het verdunnen en verzwakken van botten.

B6 bevordert ook gezonde opruiming van histamine, die ook verhoogd kan zijn bij mensen met PMDD.

LET OP: zorg er als coach altijd voor dat je samenwerkt met een medisch specialist. Op geen enkel moment mag je denken dat je de diagnose en behandeling voor een dergelijk probleem zelf kan oppakken. Jij kan vanuit voedingsondersteuning met suppletie een aanvullende rol bieden, maar de kerntaken liggen altijd bij de medische specialist.

>