Hypothalamische amenorroe behandelen

Binnen de medische wereld schrijven artsen al snel de pil voor, om hormonen te reguleren. Dat is een probleem, omdat de pil hormonen niet reguleert en heel gevaarlijk is als de vrouw leidt aan hypothalamische amenorroe.

Hypothalamische amenorroe is namelijk al een miscommunicatie tussen de hypothalamus en de eierenstokken. De pil legt deze lijn van communicatie alleen maar verder plat.

Behandelingen die je minder snel toegepast ziet worden, maar enorm waardevol zijn, is de verhoging van de energie inname. Daarbij wordt de koolhydraatinname verhoogd, samen met de totale hoeveelheid calorieën.

Mentaal kan dit lastig zijn, als de vrouw een slechte relatie moet voeding en training heeft. Het kan dus voorkomen dat je als coach dit met een andere medisch professional zal moeten oppakken. Denk daarbij aan een psycholoog, of een diëtist.

Suppletie is ook nog een aandachtspunt. Het kan zo zijn dat je supplementen moet toevoegen ter ondersteuning van de bijnieren, eierstokken en stress management.

Een verandering in trainingsfactoren is ook een optie, om stress te verlagen. Denk daarbij aan een lagere hoeveelheid trainingsvolume, minder HIIT en minder mentaal lastige oefeningen.

>